< div id=”header ”>< / div>

fredag 23 november 2018

Halländska oppositionen i regionfullmäktige vänder sig till nördar och inte till vanligt folk som berörs !

Jag är inte överdrivet förtjust i den halländska oppositionens rapportering från regionfullmäktige. Jag har tidigare läst om majoriteten dvs alliansen att de vill höja patientavgifter och genomföra besparingar. Stiligt ska det byggas upp något så måste det skapas förutsättningar också.

Nedan är vad jag samlat ihop från oppositionen som består av fyra partier. Detta är vad jag fiskat fram. .

Sverigedemokraterna


Från Instagram

sdhallandRapport från Regionfullmäktige:
Dagens stora punkt var budgeten. SD:s budget lägger extra medel på primärvården, samt inköp av lokalt producerad mat. Samtidigt vill vi spara på samtidskultur, tolkar och partistöd. En budget som gör de rätta prioriteringarna, och dessutom ger ett resultat på över 3,5 miljoner kronor bättre än majoriteten. Som väntat röstades dock vår budget ner till förmån för alliansens.
/Erik Hellsborn

#hallpol #sverigedemokraterna


Miljöpartiet


"Idag var det regionfullmäktige med lång allmänpolitisk debatt innan budgetbeslut Maria Losman föreslog att regionen ska minska användningen av fossil plast, vilket gick igenom.
Stefan Edlund ersatte Svein Henriksen. Han påpekade att vi måste mäta på helhet och inte bara i stuprören för att hjälpa människor till hälsa.
- De lokala nämnderna har gjort smörpassningar om vad som behövs för att spara i ekonomin och samtidigt minska mänskligt lidande, men det behövs alerta toppspelare också!
Vi röstade mot Vårdval Plus för att det ger för lite effekt i förhållande till kostnad i psykiatrin, och la en gemensam reservation ihop med S och V. Vi röstade även mot att införa en straffavgift på 800 kronor för borttappade tandställningar.

Vänsterpartiet


"Idag var det allmänpolitisk debatt i samband med att regionfullmäktige antog budget. Lena Ludvigsson talade om psykiatrin och Åke Andersson om närsjukvården och därmed var premiärinläggen för de båda avklarade. Agnes Hulthén talade om regionens nuvarande och framtida utmaningar och varför det är bättre att hjälpas åt via skattsedeln än via avgiftshöjningar."

Socialdemokraterna


"Onsdag den 21 november antar Regionfullmäktige i Halland budget för 2019!Socialdemokraterna tycker att den borgerliga majoriteten ytterligare en gång inte tar ansvar och låter redan utsatta grupper betala för att få en budget i balans!Vårt budgetförslag gynnar både dig som invånare och tillväxten i Halland."

Du kan följa den allmänpolitiska debatten live på denna kanalen

Inga kommentarer: