< div id=”header ”>< / div>

torsdag 11 oktober 2018

Halland enda regionen i Sverige som styrs av alliansen - ekosocialisterna MP åker ur styret efter 25 år !



Alliansen i Halland enda region i Sverige som blir alliansstyrt.

logiskt då de har majoriteten med 36 platser av 71.

Miljöpartiet som varit med i 25 år kastas ut. Deras ordförandeposter i psykiatri, patientnämnden och lokala nämnden i Varberg kommer med all säkerjhet att tas över av kristdemokraterna som gjorde ett mycket bra val i regionen.

Med två mandat för MP och sex för Kd kan ju inte rimligtvis Miljöpartiet hävda att de ska få sitta kvar på sina ordförandeposter som inget har hänt.

Dessutom har rikspolitiken en helt annan påverkan på kommuner och landsting än vad det haft för 25 år sedan. Det är inte längre autonoma enheter som inte påverkas uppifrån. Gustav Fridolin miljöpartiets språkrör är ganska tydlig med att OM miljöpartiet går in i ett alliansamarbete så är det för att blockera SD. I Halland har MP och Alliansen samarbetat i 25 år långt innan SD varit i ropet.

Miljöpartiet är ganska tydliga med att de inte vill släppa fram en moderat statsminister och varför skulle alliansen i Halland då med egen majoritet släppa fram MP till ordgförandeposter när ett annat alliansparti som KD gjort ett betydligt bättre val?

Inför det stundancde EU-valet ska dessutom MP gå ut i en valrörelse med Socialiskt Folkeparti på andra sidan Kattegatt ett parti till vänster om S i Danmark. Nej någon måtta får det vara på åpenheten att hävda historiskt samarbete när hela Miljöpartiet helst vill vara ett tydligt rödgrönt parti och inte längre det parti som en gång fanns i mitten i svensk politik.

"Alliansen avslutar nu samarbetet med Miljöpartiet. Att Alliansen har egen majoritet nämns som en orsak men även att Miljöpartiet dragit åt ett annat håll politiskt.

– Med tanke på vad de har gjort på riksplan anser vi att de har gått alldeles för långt åt vänster. Vi är en Region där vi tror på privata initiativ och på riksplanen har Miljöpartiet jobbat direkt emot det, säger Tommy Rydfeldt (L)."

Inga kommentarer: