< div id=”header ”>< / div>

söndag 9 september 2018

Lur och rackarspel gäller om INTE Alliansen och Miljöpartiet klarar hem absolut majoritet i Varberg !



Vad erbjuder S för ett blocköverskridande samarbete?

Jag kan tänka mig att i min kommun Varberg OM det inte blir majoritet för Alliansen och MP kommer alliansen och socialdemokraterna att göra upp. Tveksamt om Míljöpartiet får vara med i den uppgörelsen.

Alliansen och Miljöpartiet STYR Varberg idag med ett mandats övervikt.

Det finns också en möjlighet att Alliansen och MP kommer att styra i en minoritetsmajoritet beroende på. SD blir då vågmästare i fullmäktige men det är inget som lockar att de blir det även i nämnderna

Statsvetaren Jörgen Johansson spekulerar ev läge i hallandskommunerna i SVT Nyheter Halland

"Varberg

I dag styr Alliansen och Miljöpartiet.

– Det kan bli behov av en blocköverskridande lösning och där kan man också tänka sig att man måste låta det största partiet Socialdemokraterna få kommunstyrelseposten. Det ser ut som att det blir väldigt jämnt och man måste hitta en blocköverskridande modell för att få majoritet, säger Jörgen Johansson."

Ja vad händer om S blir största partiet och trots en tillbakagång bjuds in i ett majoritetsstyre? Naturligtvis blir då Sverigedemokraterna största oppositionsparti och är det så bra?

Dessutom ska tre kommunråd utses och är det så självklart att MAJORITETEN ska ha alla tre kommunråden?

OM S går tillbaka i valet ja även Alliansen och MIljöpartiet sammantaget ska då MP offras som räddade alliansmajoriteten förra gången efter valet 2014?

Ja det blir roligt att se OM inte Alliansen och Miljöpartiet klarar hem majoriteten i Varberg.

Inga kommentarer: