< div id=”header ”>< / div>

lördag 11 augusti 2018

SD Varberg kommer att få konkurrens av Allians för frihet i valet !



Valstugorna är uppe och nu visar politikerna sig levande i Varberg.

Jag funderar på det här med SD och Aff (allians för frihet) i Varberg. Två partier som kommer att konkurrera om "SD-rösterna" som det sägs i folkmun.

SD förra valet Varberg 2014 personröster norra valkretsen

Andreas Feymark 296 personkryss
Erik Hellsborn 169 personkryss (kryssvald)
Olle Hällnäs 50 personkryss

SD förra valet Varberg 2014 personröster södra valkretsen


Andreas Feymark 243 personkryss (kryssvald)
Erik Hellsborn 136 personkryss
Olle Hällnäs 36 pertsonkryss

I detta valet ställer Andreas Feymark upp med en egen lista Alternativ för frihet och i sammanhanget står den avhoppade moderaten sedan avhoppad sverigedemokrat Johanna Palmelid upp på samma lista. Medan Andreas Feymark tagit hand om SD:s plats i kommunstyrelsen har Johanna Palmelid gjort detsamma i socialnämnden.

Erik Hellsborn besitter hamn och gatunämnden och Olle Hällnäs har hand om servicenämnden.

Erik Hellsborn står med chans att komma in i riksdagen och regionfullmäktige där han redan sitter och är således ganska fullmatad med vad som är prioriteten i valet.Dessutom kommunfullmäktige också högt upp på listan. Olle Hällnäs har fått flytta fram sin position i SD Varberg som kandidatetta och är numera också gruppledare för SD Varberg i kommunfullmäktige.


Medan Svetigedemokraterna numera anpassat sig till att försöka bli ett mer socialkonservativt parti har Allians för frihet en mer nationalistisk prägel. De vänder sig till de mer hårdföra som vill köra sin politik rakt av medan SD spekulerar i om det går att söka samarbeten främst med moderaterna.

I Varberg kommer det att bli intressant om det finns utrymme för två partier som haft samma bakgrund och som kunde samsas förra valet och vi får inte glömma att både Andreas Feymark var tänkt etta och Johanna Palmelid trea innan de hoppade av SD.

Hur det går i valet kommer att kretsa kring dessa fyra personer som av kritiker inom SD kallades "de fyras gäng" och som besuttit en unik maktposition i SD Varberg.

Inga kommentarer: