< div id=”header ”>< / div>

lördag 18 augusti 2018

Liberalerna i Varberg vill rädda stadens karaktär och DNA !



"Bevara Varberg är en av Liberalerna Varbergs huvudfrågor i valet.

Varberg står inför ett vägskäl!

Staden växer och vi måste hitta lösningar för byggnationer som staden tål, och där vår småstadsidyll inte försvinner. Vi måste göra vår stadsplanering av nya bostäder med hänsynstagande till omgivningen.

Vi får inte förtäta för brett och bygga för högt så vår stad tappar sin historiska själ. En balansgång som är svår, men vi måste nu bestämma vilken väg vi skall välja.

För liberalerna har Bevara Varberg alltid varit en viktig fråga. Vi anser att en förtätning skall ske med en varsam hand som staden tål.

Vi har en skyldighet att för kommande generationer bevara och vårda våra historiskt värdefulla byggnader, med en hållbar renovering vad gäller arkitektur, historia och byggnadshantverk. Ett särskilt ansvar ligger på kommunen att vårda det egna fastighetsbeståndet med historiska byggnader som Rådhuset, Tullhuset, Tvilling husen mm.

För att detta skall vara möjligt, föreslår bl.a. Liberalerna:

* Att det inrättas en kompetens inom kommunen så medborgare kan få råd och tips om byggnadsbevarande och åtgärder så byggnaders hållbarhet förlängs. Denna kompetens kan också vara rådgivande för byggnadsnämnd och fastighetsbolag och kommunens fastighets- avdelning.

* Att det alltid görs en historisk analys innan man beslutar om rivning av fastigheter och utformning av gamla och nya planområden.

* Att olika remissinstanser används vad gäller kulturhistoriska utlåtanden."

Inga kommentarer: