< div id=”header ”>< / div>

lördag 25 augusti 2018

Centern vinnare när servicenämnden i Varberg frångår mål om ekologiskt och vegetariskt för att stödja nötköttsproduktionen !



En av de stora frågorna för Miljöpartiet förra mandatperioden i Varberg var matfrågan. Därför lades stort fokus på att ha en ordinarie ledamot i servicenämnden den gången där upphandling av maten sker.

Det blev istället en ersättarplats efter valet trots att MP gjorde sin största valframgång någonsin i Varberg. Det naturliga hade varit att begärt ordförandeposten i servicenämnden om matfrågan hade varit extra viktig för MP.

Efter valet nedprioterades den nämndem men man lyckades ändå förhandla sig till en målsättning om 35% ekologiskt på 35 % som servicenämnden försöker förhålla sig till som målsättning.

Miljöpartiet har en ersättarplats i servicenämnden men insynen försvann då en avhoppare från MP innehar platsen.

Under veckan som gått har servicenämnden beslutat att köpa in mer nötkött som ersätter andra inköp för att stödja nötköttsproduktionen. Naturligtvis reser MP ragg om man tummar på de ekologiska målen och att vegetariska dagar inte blir som partiet har tänkt. Men vad göra när servicenämnden utom en person den avhoppade fd miljöpartisten soom inte deltog i beslutet var enig om beslutet.

Dilemmat är också att alla beslut som tas föredras i ett arbetsutskott där MP sitter med i en alliansgrupp innan de har sitt möte. Då platsen för MP innehas av en avhoppare får vederbörande inte vara med i alliansgruppens möten.

Nu vet vi inte mer om vad nötköttsbeslutet innebär då det är temporärt men då MP går ut med inte ekologiskt denna gång utan vegetariskt i sin valbroschyr om det inte är V som vinner röster på detta? MP verkar tappat greppet om matfrågan när de suttit med i majoriteten.

För den stora vinnaren av nötköttsbeslutet i servicenämnden är Harald Lagerstedt (C) som är ordförande i servicenämnden som också kandiderar till riksdagsvalet.

Inga kommentarer: