< div id=”header ”>< / div>

fredag 8 juni 2018

MP Falkenberg går till val på att mesta gröna politik ska genomföras medan MP Varberg inte vill avsluta allianssamarbetet !



En bra insändare i Hallands Nyheter.

Ingen vill svara

Vilket block tänker MP tillhöra?

Falkenberg. Jag har mejlat flera gånger om vilket block MP i Falkenberg tänker tillhöra efter valet men ingen har velat svara. Den som vill vara partiet trogen blir således tvungen att endast lägga sin röst på MP i riksdagsvalet och V eller S i kommunalvalet. Det gäller för övrigt också väljare i Varberg.

Valfrid

Svaret : Hallands Nyheter


på "Ingen vill svara" (1/6).

Falkenberg. Kära Valfrid. Vi har ingen möjlighet att svara dig om vilket block vi tänker tillhöra efter valet. Det är en fråga som endast kan besvaras efter valet. Då hoppas vi få möjlighet att välja samarbete med det parti/de partier som kommer att gynna vår gröna politik bäst.

Samarbetet denna mandatperiod har gett Falkenberg massor av upprustade cykelvägar, en framtid med solceller på kommunala tak, ökning av ekologiska livsmedel i verksamheten, snabbare utfasning av fossilfordon i kommunen, bevarande av skolor på landsbygden och att särskolan behålls i tätorten. Detta är några av alla de frågor där Miljöpartiet, genom att medverka i majoritetssamarbetet, kunnat påverka Falkenbergs kommun i grön riktning.

Alternativet vi hade att förhålla oss till var att sitta i opposition med S och V med 20 mandat tillsammans, medan alliansen hade 23. Då hade mycket av ovan inte hänt. Alltså var det grönaste alternativet att samarbeta med alliansen då det gav oss möjligheten att faktiskt genomföra vår gröna politik.

Vi hoppas att du, liksom alla andra, vill vara Miljöpartiet trogen i både riksdagsvalet och kommunalvalet. Det kommer vi alla att tjäna på i längden.

Susanne Råbius (MP)

ordförande Miljöpartiet de gröna i Falkenberg

Markus Jöngren (MP)

kommunfullmäktigekandidat

Inga kommentarer: