< div id=”header ”>< / div>

torsdag 10 maj 2018

Migrationspolitiken blir valfråga !



Migrationspolitiken valfråga eller ödesfråga frågar Anybodys place i sin blogg.

Jag anser att det är en klantfråga där regeringen trodde att Europa tog sitt ansvar om Sverige gjorde det. De missade att många valde Sverige för de var ekonomiska migranter också och ville till länder med bästa mottagandet och välfärden.

Dessvärre tar handläggningen tid också och det ska sorteras ut riktiga flyktingar från dem som enbart är migranter
. Till detta diskussionen om de är resurser eller kostnader.

När det visat sig att de sju partierna som absolut inte ville ha med SD att göra har fem av dem mer eller mindre anammat SD:s politik och bara V och C står för något eget. Problemet för C är hur de gör efter valet då de omöjligt kan ingåi en alliansregering eller i en blocköverskriudande överenskommelse där M och S bildar grunden.

Redan uppgörelsen om ensamkommande via gymnasielagen är starkt ifrågasatt av lagrådet och Migrationsverket
men den ska baxas igenom i juni vilket inte innebär en lösning. Snarare ställer frågetecken varför en viss grupp ska få en speciallag medan andra inte får det.

Kommunerna har olika förutsättningar att ta emot nyanlända och jag tror inte min egen kommun Varberg kan svälja några 2019. Byggandet kommer att minska vi går in i en lågkonjunktur, bostadsköerna är redan för långa och "billiga boenden" finns inte i min kommun. Snarare får vi som bor billigt vara glada så länge vi får vara kvar i vårt boende tills hyresvärden kastar ut oss.

Inga kommentarer: