< div id=”header ”>< / div>

söndag 4 februari 2018

Långdragen rättströta internt förlamar Miljöpartiet i utrikespolitiska frågor !


Miljöpartiet mörkar jo tystnadskulturen är stark i det som en gång kallade sig Sveriges öppnaste parti.

Den återinsatte nuvarande utrikespolitiske talespersonen i Miljöpartiet Valter Mutt uttalade sig så här tidigare till Ekot (publicerat 13 mars 2017)

"Ekot har nu tagit del av dokument som visar att partiet verkligen hävdade att mannen var en potentiell säkerhetsrisk.

Men partiets förra utrikespolitiska talesperson Valter Mutt försvarar tjänstemannen och säger till Ekot att Miljöpartiets bedömning gränsar till russofobi.

– Ja, jag var ju med på mötet med den ryska ambassadören i maj 2015 och det var ju på mitt initiativ, som jag bad den här personen att delta. Det är naturligtvis viktigt att vi är noggranna med påverkansförsök från främmande makt men det får ju inte urarta till rena russofobin, säger Valter Mutt

Dokumenten som Ekot har tagit del av visar att chefer på Miljöpartiet hävdade att tjänstemannen var en potentiell säkerhetsrisk. Mannen fick en varning efter ett flertal möten med Rysslands ambassad "

I Aftonbladet publicerat 4 /2 2018 står

"Då framkom uppgifter som tydde på att orsaken till att MP-tjänstemannen tvingades bort från partiet inte alls handlade om olämpliga rysskontakter, utan egentligen berodde på det kraschade förhållandet med Miljöpartiets dåvarande utrikespolitiska talesperson: Pernilla Stålhammar.

”Våldsam och hotat”

Under hösten gick Pernilla Stålhammar ut med förnyade anklagelser mot tjänstemannen på Facebook. Hon hävdade bland annat att han varit våldsam och hotat henne, och avslöjade dessutom ingående detaljer om deras privatliv. Hon berättade då också att det var hon själv som kontaktat partiet eftersom hon misstänkte att tjänstemannen hade otillbörliga kontakter med Ryssland.

Anklagelserna tillbakavisades av tjänstemannen, som även polisanmälde henne för förtal"
Skicka en kommentar