< div id=”header ”>< / div>

tisdag 23 januari 2018

Bloggen idag vilar på grund av flytt men är lika giftig som alltid !



Bloggen tar ledigt idag på grund av flytt. Jag byter högkvarter och är återigen kommunens hyresgäst.

Det betyder inte att jag kan gnälla lite på politikerna i Varberg hur de hanterar bostadsfrågan för de mindre bemedlade i samhället. När P 4 Halland intervjuar människor ang en sex år gammal motion om hemlösa så finns inte motionären kvar i livet längre. Hon gick nämligen bort för en tid sedan.

Varbergs kommunfullmäktige återremitterade motionen då underlaget var för skralt och inte har situationen blivit bättre. Akutboendet som jag bott granne med på Åkaren flyttar samtidigt med mig. Det avvecklas helt och flyttar ut från stan ut till Väröbacka.

De tre lägenheter som töms nu på Åkaren ska bli lyxlägenheter och övergår från sociala kontyrakt till Varbergs Bostads AB. För dem som anlitar socialtjänsten finns ett tak på 4.900 kr som socialen går in och betalar hyran och sociala kontrakt är biståndslägenheter för speciella kategorier,

Det återstår 12 stycken nu som är kvar på Åkaren att flytta på.Dessa är hög prioritet då hela huset ska helrenoveras och göras om till lyxlägenheter för bättre bemedlade. Jag återkommer när jag är färdig med min värsta flytt. Jag flyttar 300 meter söderut så vi kan kalla det strategisk reträtt.

Inga kommentarer: