< div id=”header ”>< / div>

fredag 3 november 2017

Grön progressiv systemkritisk rörelse i Sverige - jo men inte före valet !


Finns det någon grogrund att bilda en progressiv, grön och systemkritisk rörelse i Sverige som Joakim Löf förespråkar?

Alla som hänger med i politiken ser att det långsamt blivit en högervridning samtidigt som nya dimensioner träder fram som viktigare framöver. Socialdemokraterna är ett urpräglat maktparti med Miljöpartiet i släptåg och Allianspartierna brottas vilt med hur de ska förhålla sig till SD.

Förmodligen är dörren för blocköverskridande uppgörelser stängd när Sverige går in i en valrörelse då är det profilering som gäller. Den sista budgeten som tas är rödgrön sedan vet vi ingenting vad som kommer att hända om ett år.

Mest bekymmer torde Miljöpartiet ha vilket vägval som ska tas. MP har ju snyggt kastat ut sina rötter och betraktas som vilket parti som helst med betoning på karriärister i en högre medelklass som vill bli maktpolitiker med tyngre uppdrag.

En av anledningen att jag inte kommer att kandidera på någon lista. MP styrs av eliter och kompisgäng.

NEJ jag tror inte på några nya partibildningar före detta val av större format. Det är lika bra att köra på med de som existerar och se vart det bär. Tror man på MP, V eller F! får man rösta på något av dem. Tror man på något annat så gör man väl det. Det jag TROR är att det blir regeringsskifte.

Jag tror nämligen Löfven-regeringen kommer att falla valdagen 2018. Först då kan det bli tal om att väcka liv i något som kan kallas en grön, progressiv och systemkritisk rörelse,

Inga kommentarer: