< div id=”header ”>< / div>

måndag 23 oktober 2017

Kommunisterna i Varberg bedriver missnöjespopulism i boendefrågor trots nöjda hyresgäster !


När Kommunisterna i Varberg bedriver populism kan det se ut så här i en insändare. Området de har synpunkter på heter Havstruten beläget nära S:t Jörgens kapell. och mitt emot Hagaskolan i Varberg.

K menar att allt löpande underhåll ska reserveras i fonder omedvetna om att en del faktiskt flyttar också. Ska de betala för de kvarboendes renoveringar eller hur har de tänkt ut detta?

Nyinflyttade hyresgäster får naturligtvis betala den nya hyran och vad det kostar det är de förberedda på. Problemet gäller de hyresgäster som inte vill att det renoveras och samtidigt får en chockhöjning av hyran de kanske inte är beredda att betala.

Om det nu varit hyresgäster som skrivit insändaren som K skrivit men nu är det ett politiskt parti som för närvarande inte är stationerat i kommunfullmäktige.

Varbergs Bostad AB ett välskött bostadsföretag med generellt låga hyror


Hyresgästerna som bor i Varbergs Bostad AB har sett till andra bestånd ganska låga hyror och Varbergs Bostad AB är ett välskött företag. Jag har själv bott när de renoverat på Brunnsberg då gjordes omfattande renovering som hyresgästföreningen gav sitt medgivande åt. Alla var inte nöjda med att hyrorna steg 25% och en del tvingades flytta till andra områden där de fick likvärdigt erbjudande.

Alla var heller inte nöjda med hissar i trappor till minimimått men vi som bodde kvar efter renoveringen stod ut och accepterade nytt fräscht hem och hyreshöjningen.

Själv bor jag i en renoveringskåk Åkaren som Varbergs Bostad AB äger men med sociala kontrakt. Dilemmat är FÅR vi ta över lägenheterna och VILL vi bo kvar efter en renovering? Eller vad kommer att hända? Skillnaden är att de som bor på Havstruten har egna kontrakt och det verkar vara DEM Kommunisterna i Varberg mest värnar om.

Nu har en motinsändare skrivits från en nöjd hyresgästHavstruten. Det var kanske inte vad Kommunisterna tänkt sig när de går ut med sin populism. De lever på att det ska finnas missnöje och tror de det blir fler som lyssnar på skallen och ropen om de lyckas ta sig in i kommunfullmäktige i Varberg?

Jag har själv försökt men då får det vara mer underbyggd kritik än populism i form av missnöjesinsändare i HN om hur det egentligen borde se ut. Kommunisterna är än så länge ett skitparti i Varberg som inte ens ställde upp i förra valet. Det gjorde jag och det är skillnaden.

Inga kommentarer: