< div id=”header ”>< / div>

tisdag 31 oktober 2017

Ankdammsdebatter i TV4 mellan politiker tar bort fokus från sakfrågorna !


Världens 250 största börsnoterade bolag står för en tredjedel av de globala utsläppen som människan skapat enligt Reuters.

I det sammanhanget kan det se fjantigt ut att diskutera en marginell flygskatt i en #Tv4duell mellan KD och MP. Det framstår som just svenskar som flyger är de värsta klimatbovarna. Sedan att flyget i sig är en av klimatbovarna i sig är en annan sak. Men i sammanhanget handlar det tydligen om mer rättvisa i skatteuttag att flyget klarar sig medan andra sektor belastas.

Samtidigt har förra regeringen beslutat att det ska byggas en ny flygplats vid Sälen och det är avsatt 250 miljoner till detta från statens sida. Det handlöar om en miljardinvestering som är igång med byggandet av en flygplats med chartertrafik.

Frågan blir är flygskatten tänkt att täcka upp statens kostnader för denna utbyggnad som för resenären inte ska kosta mer än en caffe latte på Arlanda? På något sätt har hela klimatfrågan fastnat i en ankdammsdebatt i TV4 där stjärnor delas ut vem som har mest passion och eld för sin sak i en pajkastningsdiskussion.
Skicka en kommentar