< div id=”header ”>< / div>

måndag 28 augusti 2017

Svensk grön politik handlar om flygskatter medan det i Norge handlar om oljeutvinning !


Jag har funderat på det här med hur partierna kommer att utveckla sig och vilka formationer vi kan förvänta oss.

Sverige


1. SD vill inte längre vara ett anti-etablissemangsparti utan vill bilda regering och block ihop med M och KD. följdaktligen med konservativa och nationella förtäcken.

2. Det vänsterliberala etablissemanget kan i viss mån inräknas S, MP, C, L och i viss mån V. Dessa älskar dagens situation för det är de som styr politiken idag. EU-förespråkare, globalister, karriärister, byråkrater som bygger politiken på statistik, utredningar och tekniska lösningar. Dit de går går vi också bara vi får vara med och styra.

3. Industrialismens partier de röda fackets partier S och V har tappat sin forna status. Robotiseringen har tagit över, arbetaren kan lika gärna vara M eller SD och de har sin kärna i en materialstisk tillvaro. Att bygga upp en tillvaro och att konsumera obehindrat. Kollektivistiska lösningar är typ höj gärna a-kassan men ge fan i att göra det med min skatt. Det ska löna sig att arbeta.

4. Alternativa anti-etablissemangspartier skulle kunna vara både gröna eller röda. Men saknas helt i Sverige med slagkraft då allting handlar om etablissemanget mot SD.

Norge

I Norge heter de alternativa anti-etablissemanget MDG respektive Rödt. Båda kan spela en "vipperoll" i valet till Stortinget 11 september 2017 om inget av de två stora blocken når egen majoritet.

Miljöpartiet i Norge säger den regeringsbildare som låter oljan stanna i marken tänker vi stödja.

Den som vill göra jämförelsen ser brunkolsaffären framför sig med Gustav Fridolin och en kolbit. Den sålde MP bort bara för att sitta i en regering det tror jag inte norska MDG kommer att göra. De vill ha besked direkt för att stödja en regering. Gå med på våra krav eller inte.

MDG (norska MP) säger också. Vi kommer INTE att stödja en regering där FrP (Fremskrittspartiet ingår). Dessa är motpolen till MDG sedan finns ju naturligtvis alla tänkbara lösningar ändå utan att detta blir aktuellt. Dvs att SV-AP-SP når flertal då bildar de regering. Valet till Stortinget sker 11 september.

Inga kommentarer: