< div id=”header ”>< / div>

onsdag 16 augusti 2017

Miljöpartiet är med om uppgörelse 8 miljarder extra till försvaret redan nu 2018-2020 - vad blir då kvar till miljö- och klimat?


Regeringen ihop med centern och moderaterna är nu överens om drygt 8 miljarder EXTRA till försvaret för åren 2018--2020.

Försvarsbeslutet från 2015 är nu fullt finansierat.

Samtidigt har amerikanska marinkåren anlänt i samband med den stora försvarövningen Aurora17.

Miljöpartiet upplever en av sina värsta kriser någonsin och uppträder som att de själva inte har någon de leverar ju? Nu senast 2,6 % i INZIOS mätning.

Lorentz Tovatt som nu efterträder Åsa Romson har till uppgift att sticka hål på centern i klimat- och miljödebatten ägnade sig en stund på natten att försöka snabbspåra mig ut ur gruppen Grön Omstart vilket ledde till att jag tog bort honom som fb-vän istället.

Lorentz Tovats parti MP och.... C är bästa vänner regionalt i Halland och i fyra hallandskommuner och gör inte en fluga förnär att sticka hål på varandra. Nu finns dessutom stora blocköverskridande uppgörelser i riksdagen mellan just MP och C. De kanske ska sitta i regering ihop nästa val vem vet?

Uppkomlingar som kommit sig fram via en språkrörsroll i Grön Ungdom verkar ha snabbspår och VIP-position att bli något fint i Miljöpartiet. Men det återstår att se om det blir så mycket mer nu när Miljöpartiet lovar 8 miljarder till försvaret och intecknar en hel del av budgetutrymmet inför nästa mandatperiod. Sitter Lorentz Tovatt kvar i riksdagen då tro och det kanske är centern som sitter i regeringen?

Inga kommentarer: