< div id=”header ”>< / div>

måndag 15 maj 2017

Slaget om Åkaren har börjat !


De tunga politikerna är överens. Åkaren i Varberg ska överlåtas till det kommunala bostadsbolaget och rustas upp. Renoveringen kan dra igång redan nästa år.

Mycket har flutit under broarna under åren och Hallands Nyheter ringde mig i fredags och ville ha synpunkter. Inget var klart med besluten och frågan låg i kommunstyrelsens arbetsutskott för beredning.Jag uttalade mig iaf så här.

Pierre Ringborg (-) oppositionspolitiker

"Kommunpolitikern Pierre Ringborg (-) bor på Åkaren och han har längre varit kritisk till hur kommunen sköter huset.
– Sämre hyresvärd än Varbergs kommun får man leta efter. Allt är bättre än Varbergs kommun. De har hållit nere på underhållit och dragit ner på vaktmästeriet. Här finns väldigt stora renoveringsbehov. Det som är bra att det funnits en plats för människor på Åkaren, som inte haft någon annan stans att ta vägen, säger Pierre Ringborg.
Att det blir Varbergs Bostad som ska köpa väcker en rad frågor, som han ser det:
– Vi som bor här på Åkaren har inte varit välkomna hos Varbergs Bostad AB. Antingen får vi följa med på köpet, eller får de lösa detta på något annat sätt. Det får inte bli någon press på de som bor här, eller att det skapas någon oro om vart vi ska ta vägen. Det måste finnas en mjuk övergång. Vi måste bli informerade så vi vet vad som händer.

Ann-Charlotte Stenkil (M) maktpolitiker

"Åkaren har varit ett sorgebarn under flera år. Fastigheten är i dåligt skick. Men kommunledningen har inte satt ner foten när det gäller husets framtid. Förrän nu. De ledande politikerna vill att Åkaren säljs till Varbergs Bostad AB.
– Tanken är att de ska renovera huset och att den renoveringen ska kunna startas 2018. Innan dess behöver huset evakueras, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M. – De som har kontrakt på Åkaren i dag ska erbjudas nya hyreskontrakt i andra hus eller också får de flytta tillbaka när renoveringen är gjord, säger Ann-Charlotte Stenkil."

Inga kommentarer: