< div id=”header ”>< / div>

söndag 16 april 2017

Vad ska vi med Miljöpartiet till i regeringen och riksdagen?


Att det är ett korkat förslag att sätta fotboja på dem ska avvisas tycker Tommy Rydfeldt och även jag. Ungefär som att i väntan på plats på överfulla fängelser får du ha fotboja under tiden.

Nu när Sifo satt Miljöpartiet under spärren så förväntar jag mig en mängd bortförklaringar och Cornucopia har bloggat om det.

För övrigt ville Gustav Fridolin ha amnesti för papperslösa 2005 för att rycka undan mattan för den svarta sektorn som utnyttjar människor hänsynslöst.

Samtidigt vill Gustav Fridolin att de som inte ska vara i Sverige ska bort.

"– Det är skyddsbehovet som är avgörande. Gör man en bedömning att skyddsbehovet inte föreligger och när Migrationsverket gör bedömningar, rätt eller fel, att det går att sända tillbaka personen till det landet personen kommer ifrån, då ska man kunna få göra det, säger Ola Johansson (C) "

Det här med flyktingar ska ju lösas på EU-nivå nu för tiden och Sverige ska ju anpassa sig till dess mininivåer. Men uppenbart har Miljöpartiet väldigt svårt att sitta med i en regering med en politik som är mer och mer likt SD än den politik man själva förde i opposition och i valrörelsen 2014.

Enligt bedömare är det S som drar mest nytta av alla bra förslag som genomförs i regeringen och Miljöpartiet som får skiten över allt dåligt som genomförs eller sånt som inte genomförs.

Centern drar väljare som ser dem som ett mer frihetlig och fristående parti i nuläget och som blockerar SD från att få inflytande. Frågan är då vad ska vi då med Miljöpartiet till i regeringen och riksdagen?

1 kommentar:

Per C Larsson sa...

Politik var en gång det omöjligas konst - idag verkar det mest vara ett gäng rånare som plundrar statskassan!-(! 💰