< div id=”header ”>< / div>

onsdag 19 april 2017

Är flingor viktigare än debatt? Grön Omstarts monter ratas på Miljöpartiets kongress.


Är flingor viktigare än debatt?

I veckan avslogs den ansökan Grön Omstart gjort om att få delta sig med en monter på kongressen. Syftet med montern är att förmedla kunskap och information till kongressombud och partimedlemmar och med lite tur få igång lite debatt och personliga möten mellan medlemmar som ofta bara setts i forumet.som har betydelse för partiets framtid och legitimitet som grön rörelse. Frågor som behöver svar för att vi ska kunna utvecklas som grönt parti.

Så här ser kansliets motivering ut:

“Hej!
Vi har två kategorier av utställare som vi bjuder in. Organisationer och företag samt interna utställare i form av sidoorganisationer, kommittéer och nätverk. Ni passar inte in i någon av våra utställarkategorier tyvärr.
Vänliga hälsningar Teresia Ställborn, Kongresskansliet “

Grön Omstart
är en diskussionsplattform för engagerade och i många fall bekymrade miljöpartister och sympatisörer med den gröna rörelsen. Under det senaste turbulenta året har många frågor kunnat ventileras tack vare denna mötesplats. Många medlemmar har här funnit ny lust och inspiration att engagera sig. För intern kritik är inget sjukdomstecken i en organisation, det är beviset på engagerade och aktiverade medlemmar. Politik handlar ytterst om vilja, vad vi önskar för framtiden. Många organisationer använder sin interna kritik för att utveckla sig.

Målet för Grön Omstart är ett framgångsrikt Miljöparti.

Kongressen är det viktigaste mötet och utan den kan inte partiet fyllas av innehåll. Det är här allt av värde för vår rörelse fastslås. Om medlemmars åsikter inte bereds utrymme eller diskussionsplats här, försvinner snabbt vitaliteten i rörelsen.
I dagsläget finns över 1600 medlemmar på Grön Omstart. Det är den i särklass största plattformen för diskussion och politikutveckling för miljöpartiet. En plattform som fyllt tomrummet då en bra digital mötesplats saknats inom Miljöpartiet. En digital mötesplats där människor från hela Sverige kan mötas, lära känna varandra och bygga samförstånd.

Grön Omstart platsar enligt kongresskansliet inte på kongressen. Det gör istället, bland andra:
Oatly
Post Nord
Republikanska Föreningen
Bodil Valeros fotoutställning
Systembolaget
Tekniska Verken i Linköping

Det är med bestörtning vi ser att ett Systembolaget och Post Nord:s närvaro anses viktigare för ett parti i kris än seriös och fri debatt. Grön Omstart behövs, debatt är nödvändig för partiets överlevnad. Det borde vara det självklara för Miljöpartiet att ta emot en grupp eldsjälar och på så vis gynna en fördjupad debatt och stärka engagemanget hos sina medlemmar.

Ha en grön och trevlig dag !

#Grönomstart

Inga kommentarer: