< div id=”header ”>< / div>

måndag 20 mars 2017

MP Varberg - fortsatt allliansjolle eller självständigt alternativ i valet 2018?


Som en restprodukt sitter jag fortfarande kvar i kultur- och fritidsnämnden och som ersättare i kommunfullmäktige på MP-mandat fast jag lämnat Miljöpartiet.

Egentligen borde jag ställa alla platserna till förfogande då jag inte längre har något samarbete med vare sig Alliansen eller Miljöpartiet. Det har upphört.

Jag kan ändå ha synpunkter på det parti jag lämnat och hur politiken ska drivas framöver.

Avtal ska hållas

Miljöpartiet har ett avtal om samarbete ihop med alliansen som sträcker sig fram till valåret. Rimligtvis kan inte samma besättning som en gång skrev under detta avtal frångå avtalet utan politiska förvecklingar och konsekvenser.

Miljöpartiets profil inför valåret?

2017 är ett år då mycket av diskussioner sker vilka frågor som kommer att vara viktiga valåret
2018 om Miljöpartiet fortsätter som hitills inom alliansen blir de uppslukade av dem och kommer antagligen inte att få någon representation efter valet lokalt i Varberg

Vad göra?

Dubbla strategier. Det gäller att de som inte är involverade direkt i maktpolitiken att låtas ta mer plats och mejsla fram en grön profil vilket jag ser som mycket svårt men inte helt omöjligt.

De som sitter fast i maktpolitiken bör tänka över sina roller när är det dags att frigöra jollen och när är bäst tidpunkt? I annat fall kan de dela valstuga med allianspartierna.

Budgeten 2018 kommer att vara en GEMENSAM Alliansbudget + MP 2018 där finns inte utrymmet. Det gäller att ta ansvar för den budgeten.

När?

Senast årsskiftet bör Miljöpartiet ha bestämt sig om de ska vara ett självständigt grönt parti eller släpvagn till alliansen i Varberg.Ju fler av de av de namnen som varit med och sjösatt samarbetet med alliansen och även ingått om de står högt på listorna även då markerar det egentligen bara att man vill vara fortsatt alliansjolle i Varberg.

OM en strategi utvecklas bör det vara tydligt att man söker annan typ av samarbete och det ska också synas på listorna med namn som strävar efter det.

Inga kommentarer: