< div id=”header ”>< / div>

onsdag 15 mars 2017

Flygskatt införs i höstens budget 2018 !


Regeringen tänker införa den omdiskuterade förslaget om flygskatt i samband med budgeten i höst. Flygresor inrikes och inom EU kommer att kosta 80 kronor och långflygningar upp till 430 kronor per resa.

"Skatteintäkterna från flygskatten beräknas till 1,7 miljarder kronor per år.

Samtidigt som regeringen nu gör verklighet av flygskatten vill man sänka arbetsgivaravgiften för den första anställda medarbetaren under det första året.

Sänkningen sker från dagens 31,4 procent till 10,21 procent och omfattar vissa mindre företag. Kostnaden beräknas till 1,44 miljarder kronor per år, efter nästa år, då kostnaden är något högre."

Konsekvenser

"Regeringen vill införa en flygskatt på enskilda resenärer, ett förslag som har kritiserats hårt från branschorganisationer och från oppositionen.
– Vi har varnat för konsekvenserna. Flighter kommer att flyttas till Köpenhamn, säger Anna Wilson, generalsekreterare på Svenskt flyg"

"Regeringen lägger alltså det omdiskuterade förslaget om flygskatt i höstens budget och räknar därmed att det ska gå igenom i riksdagen. Stark kritik har förts fram från oppositionen mot en flygskatt. En skatt som för övrigt flera länder redan har t.ex. Storbritannien och Tyskland.

Bl.a. har regionala flygplatser kritiserat förslaget liksom flera stora flygbolag"

Inga kommentarer: