< div id=”header ”>< / div>

torsdag 1 december 2016

SCB:s undersökning november 2016 bekräftar Miljöpartiets stora tapp sedan valet !


SCBs partisympatiundersökning november 2016

DI: Nordenskiöld: Regeringen har inget att fira

"För koalitionspartnern Miljöpartiet ser det samtidigt ännu dystrare ut. Partiet ligger på 4,5 procent, vilket är farligt nära riksdagsspärren. Traditionellt har partiets stöd, i motsats till SD, överskattats i opinionsmätningarna. Gäller den principen fortfarande kan miljöpartisterna, som brottas med stora interna motsättningar, inte ens vara säkra på att få behålla sin riksdagsplats. Att Vänsterpartiet går kraftigt framåt är nog heller ingen riktig tröst för regeringspartierna."

SVT: Mats Knutsson "Krisstämning i moderaterna"

"Även om Miljöpartiet går tillbaka något i dagens SCB-mätning drar nog ändå partiledningen något av en lättnadens suck. Det kunde ju varit så mycket värre. Bilden av partiet har sedan i våras präglats av politiska bakslag och öppna interna motsättningar. Inom Miljöpartiet fanns inför dagens mätning en oro att partiet skulle hamna under riksdagsspärren, något som skulle ha ökat pressen ytterligare på partiledningen.

Men det är för tidigt för Fridolin och Lövin att andas ut. Miljöpartiet ligger farligt nära spärren och det finns ännu inga tecken på någon vändpunkt i opinionen för partiet."

Expressen: K-G Bergström om siffrorna: En rysare


"Undersökningen bekräftar också att Miljöpartiets väljartapp och ras fortsätter.

– Det är ett uttryck för den kris Miljöpartiet har hamnat i, säger K-G – och tillägger:

– Väljarna har straffat dem. Sedan har det varit diverse interna kriser med statsråd som har tvingats avgå. Partiet har tappat den fräschör som det en gång hade."

Inga kommentarer: