< div id=”header ”>< / div>

fredag 16 december 2016

Miljöpartiet är nöjda med en enig riksdagsgrupp men glömmer bort sitt taskiga opinionsläge !


Samtidigt som Miljöpartiet enar sin riksdagsgrupp kommer en opinionsundersökning från Aftonladet/Inizio som pekar på att MP ligger under spärren.

Om nu de "fyras gäng" ingår på SAMMA villkor som de andra i riksdagsgruppen för MP vad hjälper det mig som förespråkar basinkomst/medborgarlön något som nu prövas i Finland.

Om jag nu tillhör en valkrets där Agneta Börjesson blev invald och röstade på miljöpartiet så förespråkar inte hon basinkomst/medborgarlön. Hon har inte tillhört de fyras gäng utan majoritetsgrupperingen. Min röst blir således bortkastad.

Om det går så illa att Halland inte ens får ett riksdagsmandat nästa val skulle jag då hoppas att Valter Mutt får mandatet OM han ställer upp. Men sannolikt ligger Lise Nordin bättre till i valkretsen Göteborg. Hon förspråkar inte basinkomst men väl den breda energiuppgörelsen och den går att ha synpunkter på också om den inte blev lite väl bred med tanke på borttagandet av effektskatten. Om inte Valter Mutt ställer upp och kommer in riskerar min röst att bli bortkastad i fallet två.

Sannolikt kommer Miljöpartiet att vilja rensa bort "de fyras gäng" helt inför nästa val iaf se till att det minimeras. Kvar blir de som kan vara smidiga i regeringssammanhang som inte "krånglar" eller "obstruerar".

Grön Ungdom skulle jag aldrig räkna bort. Det är de som ska ta hand om förstagångsväljarna, skolvalen och se till att de röstar rätt. Grön Ungdom har utmärkt sig som lojala lagspelare och nära förbundna med regering och gröna ministrar. DE trivs med läget.

Grön Omstart som är en sluten fb-grupp kan jag inte rapportera ifrån då den är sluten. Men kan avslöja att Jabar Amin har en länk med många GILLA där han meddelar att nu återgår "de fyras gäng" till MP:s riksdagsgrupp.

Ungefär på den nivån ligger MP idag. Man är nöjda med nuläget och det är egentligen katastrofalt om man ser till hur partiet ligger till inför nästa val.

Inga kommentarer: