< div id=”header ”>< / div>

måndag 4 juli 2016

Kraftigt sparbeting i Varbergs kommun för att klara hem Trönningesatsningarna !


Artikel står i dagens HN angående att nämnderna i Varberg åkt på sparbeting på 25 % från ksau och Ekonomikontoret. Ingen anledning VARFÖR och med ett UNDERLAG som FÖRKLARAR.

Om det är som jag tror gjordes en jättechansning förra året när det beslutades om friidrottshall 147 miljoner och Trönningeskolan 800 elever för sådär 300-350 miljoner.Det är ett beslut som Alliansen och Miljöpartiet får ta på sig helt då de är styrande majoritet i kommunen.

"I år och nästa år gör Varbergs kommun investeringar för 600 miljoner kronor per år.
– Det är inte långsiktigt hållbart att ligga på en så hög nivå utifrån den skatt och det resultat vi har i dag, säger Stefan Tengberg, ekonomidirektör i Varbergs kommun.
En långsiktigt hållbar nivå är 300 miljoner kronor per år."

Jag reserverade mig förra året mot snabbspåret att bygga friidrottshallen i kultur och fritidsnämnden en kostnad på 147 miljoner. I beslutet fick jag endast med mig SD. Jag hånades i HN av ordföranden i kultur- och fritidsnämnden Christofer Bergenblock och även av min gruppledare i MP Stefan Edlund för att jag motsatte mig det frikostiga beslutet.

Nu kommer alltså ett sparbeting från ksau alltså där Stefan Edlund själv sitter nu och bromsar. En sak funderar jag på? När diskuterades sparbetinget hos Miljöpartiet på ett möte och hur kom man fram till 25 %?

Inga kommentarer: