< div id=”header ”>< / div>

söndag 3 april 2016

Förutsägbarheten är att vare sig regeringen eller alliansen litar på väljarna !


OM en majoritet 51 % av alliansväljarna HELLRE vill bilda allians med S och bara 24 % med passivt stöd av SD vad händer då?

Uppenbart kommer alliansen att få svårt att få det att gå ihop. Uppenbarligen är det detta som gör att alliansen inte fäller regeringen redan nu utan tänker sega ihop sig till 2018.
"Allianspartierna tycks nu mer eller mindre ha gett upp tanken på att fälla Stefan Löfvens rödgröna regering i förtid.

Istället ska partierna lära av misstagen från förra valrörelsen – och i god tid till nästa ha pratat ihop sig om ett gemensamt valmanifest."

I den fråga väljarna anser är viktigast flyktingfrågan är dessutom alliansen ordentligt splittrade. Således saknas trovärdighet innan det skett en samordning på den punkten.

Den som trodde att en rödgrön minoritetsregering med S och MP skulle bli kortlivad har räknat fel. Hur mycket osäkerhet och misstag som kan tänkas begåtts har inte ens en regeringsombildning gjorts.

Ju längre regeringen sitter kommer frågan till alliansen 1) Hur ska alliansen klara av att mobilisera gemensamma väljare när det hela tiden görs uppgörelser som kallas blocköverskridande? 2) När SD hela tiden lämnas utanför kommer de inte till slut att tvingas vara med nånstans? De har ju ändå klart sagt ifrån att de stödjer en alliansbudget utan att ställa motkrav.

För regeringen uppstår följande frågeställning 1) Om regeringens politik uppfattas som borgerlig och nödvändig. Hur ska de mer ideologiskt inriktade till slut inte tröttna och söka ett mer "rödgrönt" alternativ som är trött på kohandel över blockgränserna?

Även om V inte är något alternativ för många skulle en partibildning till "vänster" kunna rycka ordentligt i partilandskapet som kastar bort alla dogmer och med en direktdemokratisk partiorganisation som har mer flyt än dagens stela partiorganisationer.

2)Varför inte lämna över regeringsmakten frivilligt FÖRE valet till alliansen om det ändå är borgerlig politik som ska föras? Alliansen och SD har ju MAJORITET i riksdagen.

Inga kommentarer: