< div id=”header ”>< / div>

torsdag 11 februari 2016

Miljöpartiet tar vare sig flyktingpolitiken eller sina egna medlemmar på allvar !


När någon lämnar Miljöpartiet tycker jag det är intressant att fråga mig varför?

Man kan göra som Miljöpartiets avgående partisekreterare Anders Wallner tycka så här : " Nedgången står i skarp kontrast till ökningen valåret 2014 när partiets medlemssiffror steg med 47 procent till över 20 200. Totalt tappade partiet 17 procent av sina medlemmar under 2015 och backade till sammanlagt 16 735 medlemmar.

Att ett riksdagsparti tappar medlemmar sägs vara normalt under ett mellanvalsår
. Men Miljöpartiets tapp är trots det betydligt större jämfört med de övriga partierna. Partisekreteraren Anders Wallner menar dock att det inte rör sig om någon katastrof och betonar att det är partiets näst högsta siffra någonsin.

– Vi hade ju en otrolig ökning förra året med nästan 50 procent. Vår medlemskår bestod till nästan hälften av helt nya medlemmar. Vår jättestarka tillväxt förra året gör att det också ser väldigt stort ut när vi tappar några av dem. En stor andel av de som kom till oss har stannar kvar, det tycker jag är positivt och roligt, säger han."

Det påminner lite grann om flyktingpolitiken som Miljöpartiet för just nu. Alla är välkomna till Sverige att söka asyl (före ID-kontrollerna). Sedan visar det sig att hälften inte har asylskäl och ska avvisas. Hej då med dom !

Det är svajigt just nu i Miljöpartiet. En svag opposition som har beröringsskräck med SD inbjuder också till detta.

Miljöpartiet bygger i stort sin maktbas på missnöje mot SD och det rödgröna blocket där MP ingår är lite si och så med om inte Vänsterpartiet ingår också som stödparti.

Dessutom har regeringen där MP ingår sagt sig vara en samarbetsregering vilket betyder att alla allianspartierna mer eller mindre kan ställa olika krav som sätter regeringen under press.

Om nu enskilda avgår på grund av rikspolitiken är det en sak men att bara se medlemmar som något flyter in och ut är allt för enkelt att se på saken som Anders Wallner gör. Något som är bra ett valår sedan inte så noga. Hej då med dom!

Inga kommentarer: