< div id=”header ”>< / div>

söndag 24 januari 2016

Miljöpartiet satsar på arbetslinjen hellre än basinkomst !


Att rada övertydliga och genomförbara argument FÖR basinkomst och någon form av medborgarlön räcker inte.Det är större tilltro till nuvarande fackföreningssystem (läs betongfack) och vårt socialförsäkringssystem.

Det var när MEDIA drog upp Kommunal och 10.000 gick ur som det började HÄNDA något inom Kommunal inte innan vad gäller behovet av förändringar och hur det är ställt där.

Jag har FÖRSÖKT att inom Miljöpartiets ram plädera för basinkomst/medborgarlön men misslyckats
.

Min tilltro har minskat dock finns det eldsjälar som fortfarande TROR det går att få MP på bättre tankar.

Det kan ligga något i det. Det rödgröna projektet som det ser ut idag är på väg att misslyckas.Regeringen där S och MP ingår drabbas av allt lägre opinionssiffror något NYTT måste till som inte prövats.

Fackpampar och hipsterkarriärister har inte många halmstrån kvar i regeringen innan den får lämna in helt.

ARBETSLINJEN denna förbannade linje hålls ännu vid liv men ifrågasätts av allt fler. Alliansens sätt att driva den ledde till nedmonterade fackföreningar, fortsatta pampstyren inom facken och försämrade villkor i socialförsäkringarna.och det idiotiska FAS 3.

Det rödgröna petandet på nåder av alliansen stoppar möjligen en del konstigheter men istället ska fler sättas i jobb och fler ska få möjligheter bara de skaffar sig rätt utbildningar.

Nu kommer besvikelsen att bli stor då regeringen också kallas en samarbetsregering som kräver medverkan från något eller några allianspartier för att få igenom sin politik.

I det läget borde FINLAND vara en modell att kika på. Där sitter en klart borgerlig regering och något av den finländska modellen kunde också kunna anammas här kan man tycka. Där ska testasnån form av medborgarlön.

Problemet tycks dock vara att regeringens partier i Sverige tycks tro att de fixar allting bara folk inser hur bra de är.

Mitt tips:
DET kommer de INTE att göra utan allianspartierna kommer att dra i dem att genomföra vad de vill.Utrymmet för något som liknar S-profilerat eller MP-profilerat kommer att smulas sönder.I det sammanhanget känns vare sig basinkomst eller medborgarlön något att satsa på i det regeringsläge som råder.

Både regering och opposition är fortfarande i olika varianter fast i en ARBETSLINJE som känns otidsenlig.

Inga kommentarer: