< div id=”header ”>< / div>

onsdag 20 januari 2016

Ge äldre över 70 med trygghetsbehov i Varberg bättre valmöjligheter !


Hur ser det ut med boende för gamla i Varberg och varför ska valmöjligheten vara sämre här?

Jag tillhör dem som unnar äldre SOM VILL bo hemma ska få göra det så länge de önskar och kan. MEN det finns de som inte vill det och de som vill bo hemma men blir en pest för omgivningen då de har för stort vårdbehov. Ensamhet kontra få vara ifred är två kommunicerande kärl som måste balanseras .

Jag tror inte enbart på statistik , jag tror på att lyssna av människor inte se dem som objekt. Det finns många faktorer att ta hänsyn till. Men uppenbart bör Varberg även här bygga ikapp ett vårdbehov som nödvändigtvis inte betyder att kommunen behöver ligga sist för det blir billigast så.

Nu finns det inga drivande politiker och partier i frågan. Oppositionen är splittrad och i majoriteten drar alla åt annat håll att det är i andra ändan det ska satsas stort ni kom väl ihåg friidrottshallen för 147 miljoner i Trönninge? Pensionärer är en belastning ingen resurs bland politiker. Det talas om vår demografi och behovet av arbetskraft för att säkerställa behoven. Då bör man nog börja i ändan att lyssna in så att pensionärer med behov får ordnat tryggat boende likaväl som föräldrar som söker förskoleplatser får en bra barnomsorg.

Inga kommentarer: