< div id=”header ”>< / div>

onsdag 23 december 2015

Miljöpartiet har glömt sina rötter !

Aktuellt intervjuade Gustav Fridolin om "krissiffror".

Det finns ledare som är populärare än dess parti, det finns ledare som bara är populärare inom det egna partiet och det finns ledare som är populära även hos motståndarna men har mothugg i det egna partiet.

Vad gäller Miljöpartiet är det mer i kris än vad deras ledare tycks tro.

Att anföra vid ett klimattoppmöte borde toppa partiet. Det gör det inte. Det är bakslag i flyktingpolitiken som ses som en framgång av språkrören då aldrig någonsin så många "packats" in i Sverige.

Det senaste bakslaget var att Bromma flygplats inte ens skulle utredas.

Nu tror jag inte direkt det är fel på språkrören snarare att de saknar gröna utmanare. Utmanarna finns hos de andra partierna.

Miljöpartiet har blivit ett parti som alla andra och har sin bas i hur det når ut i media. Därför sitter man också i regeringen och i ledningen i många kommuner runt om i landet. Då når man ut.

Basen i MP förnyare och Grön ungdom börjar att få ta de första stötarna. De tas inte på allvar om de inte har något uppdrag med någorlunda status. Garanterat är att många miljöparti symptatisörer redan gett upp.

Var finns gräsrotsaktiviteterna? Alla är inte intresserade att plöja ärendelistor utan vill ägnasig åt en eller några specifika SAKfrågor. Hur gör man det när miljöpartisterna ska komma överens med maktpolitiker hos andra partier och de sitter inne med info och allt rubbar som kan rubba enigheten?

Har något parti kompromissat bort sin ideologi idag så är det just Miljöpartiet. Det talas om anpassning till verkligheten, nödvändiga beslut, att det saknas majoriteter, att det tar tid att genomföra beslut ja bortförklaringarna är oändliga.

Att ge sig in i en regering eller i andra fall lokala styren är inte helt lätt. Väljaren kräver omedelbara resultat, omvärlden förändras snabbt och beter sig inte som man tror och vill men ändå har MP skapat oerhörda förväntningar som inte infriats hos många gröna väljare.

Ska jag vara snäll är den bästa insatsen att få ett betongstelt pragmatiskt S-parti att inse att deras ENDA parlamentariska räddare och förnyare ligger hos miljöpartiet så länge det varar.

Utan MP hade vi haft en borgerlig splittrad regering som hade varit en soppa med enormt beroende av SD. I dagsläget ser jag bara moderaterna som någorlunda regeringsdugligt. De andra verkar trivas bäst i sin oppositionsroll att någon gång vara med i uppgörelser.

Frågan är den dagen regeringen bara regerar och den mest är mån om sina egna positioner och poster. Den dagen ryker regeringen för MP kom till för att föra politik inte för att ge sina representanter födkrokar utan något civilt riktigt jobb att gå tillbaka till.

Inga kommentarer: