< div id=”header ”>< / div>

lördag 17 oktober 2015

Nu vädjar kommunrådet (M) i Varberg om flyktingboenden !


Nu vädjar Varbergs kommunråd Lotta Stenkil (M) till fastighetsägarna att ställa upp om flyktingbostäder.

Att Varbergs kommun själva inte går med gott exempel är när man inte ens kunde hjälpa till med latriner till romer som bodde i husvagnar på kyrkans mark.

Men nu handlar det om flyktingar inte EU-migranter. Sedan är det en sak att flyktingar lika gärna kan vara turister, asylsökande och vad som helst.

Nu är det just FLYKTINGBOENDE som vädjas om. Ja är det kringströvande flyktingar som borde sökt asyl i det första ankomstlandet eller vilka är det? Anhöriginvandrare? Eller vad?

"Ann-Charlotte Stenkil tycker det är viktigt att vara flexibel och kreativ när det nu är så många flyktingar som behöver tak över huvudet samtidigt.– Rätt som det är kommer Migrationsverket med en bil med flyktingar som vi i Varbergs kommun ska husera och ansvara för. En del kommer med tåget.Kommunala Varbergs Fastighets AB är ett exempel på vilken nivå och standard som kommunen tänker sig. Fastighetsbolaget har planer på att göra Åkulla friluftsgård till ett asylboende."

Varbergs Fastighet AB(standardmåttet) är tänkt för verksamheter medan Varbergs Bostads AB är tänkt för boende. Således är det i första hand tänkt att det ska vara någon som tjänar pengar på detta i andra hand inkvartering.

Inga kommentarer: