< div id=”header ”>< / div>

måndag 12 oktober 2015

Livet efter DÖ är att vi lever i ett konsumtionssamhälle som bygger på lån och tillväxt !


Vad händer efter DÖ? Regeringen måste först komma överens inbördes S och MP. Sedan går budet till V därefter något alliansparti. Så är gången för tillfället vad gäller budgeten.

Vad händer då om man tycker som jag att V inte ska ha positionen som förstahandsalternativ utan något alliansparti? Både S och MP snackar om "breda lösningar" och uppgörelser men det som S vill ha brett om behöver inte passa MP och tvärtom.

Vill egentligen MP ha breda lösningar med alliansen överhuvudtaget? Gränsen verkar vara sådär att nu har man kommit överens om det som går och det är nog mer S som har mer på att vinna på det i så fall.

Vad gäller partiledardebatten fanns två vinnare Ebba Busch Thor (KD) det var ju hennes parti som drog proppen ur DÖ. Den andra vinnaren är Jan Björklund (FP) som med tydlighet vill få bort Stefan Löfven (S) från främst V och MP för att göra sig aptitlig.

Naturligtvis tycker både MP och V att DÖ var bra. Det befäste blockpolitiken i budgeten och sedan kunde uppgörelser nås ändå på olika områden över blockgränsen. Det är bara det att den gränsen verkar vara nådd för S att ha med sig iaf V nu vad gäller uppgörelser. MP hänger med ett tag till men frågan är om inte smärtgränsen redan är nådd?

Gröna väljare som längtar tillbaka har redan övergivits i stor grad. Miljöpartiet har redan blivit ett teknokratiskt, centralistiskt storstadsparti där skolade akademiker känner sig hemma. Den forne landsbygdsväljaren är övergiven av MP. I synnerhet om årgång äldre med skavanker och låg utbildning.

Nischen skolan håller säkert ett tag det finns inte minst vad gäller flykttingströmmen många nysvenskar att utbilda och då behövs lärare till det. Miljöfrågan har Miljöpartiet själva tonat ner och är ett allparti där kolbiten fastnade nånstans.

Bostadsfrågan har gjorts till en fråga som ska gälla nyanlända och ungdomar. Jobbfrågan likaså. Det fanns en tid då frågor kunde gälla alla men nu är det nischning som gäller och då vet jag inte hur grönt det samhället blir. Subventioner och höjda skatter i all ära men är det inte konsumtionssamhället vi fortfarande lever i och att folk ska låna till bostäder? Ska vi inte komma ifrån det så behövs ett helt annat ifrågasättande om tillväxtens gränser.

Inga kommentarer: