< div id=”header ”>< / div>

måndag 19 oktober 2015

Finns det "VIP-kö" till boenden i Varberg?


Bostadsbristen är ALLA partierna överens om i Varberg.

Om ALLA är överens om något frågar man sig varför ingen gör något åt det? Marknaden har tydligen inte klarat det trots stöd av en alliansregering.

Är det konstigt? Det är bostadsrätten som värnats inte hyresrätten. Dessutom är det marknadshyror som gäller. Den som kan betala och har råd får bo om det inte finns skuldanmärkningar förstås.

VBAB kommunens eget bostadsbolag accepterar inte att man har skulder. Så då kan inte ens jag få bostad där,

Vad återstår? 1) Stå i kön och hoppas på lägenhet och få nån lägenhet om ett antal år 2) Förturer dvs sociala kontrakt dvs de som av olika skäl MÅSTE ha en lägenhet och få ett boende. Det finns avtal mellan kommunen och VBAB. 3) Nyanlända och hur står det till med det? Det mörkas men själv tycker jag att de hamnar i tredje grupp som ska ha samma chans som övriga. Dvs. få bostad även i nyproduktion.

Om det nu INTE finns "VIP-kö" i Varberg till kontrakt så finns det förmodligen vägar som gör att några hamnar i "sådan" kö. Förmodligen väntar inte alla i tält tills det dyker upp någon bostad möjligen bo hemma hos förälder eller i konstlat förhållande extra länge i ett antal år.

Inga kommentarer: