< div id=”header ”>< / div>

torsdag 23 april 2015

Vart går arbetarna? S, M eller SD?


Senaste Novus och vad händer med S? Partiet tappar stort nästan hela fyra procent och landar på knappt 27,9 % strax före det numera mediokra moderaterna som hamnar på 25,2 %.

KD är ett undergränsen parti på 3,7 % och därmed saknas ordentlig slagkraft i alliansen också.

Om SD räknas som "eget block" har det 15,2 % och behåller med god marginal kraften att vara landets tredje största parti.

Om man ser till Novus så säger den att S tappar till andra partier men tar från MP. Det är det som är risken som junior i regeringen att man får igenom i del med storebror men regeringen sammantaget går bakåt.

Miljöpartiet ligger på valresultatet och har möjligen fått igenom saker i regeringen men å andra sidan också kompromissat ganska friskt att partiet suddat ut sig ordentligt som en kraft i svensk politik.

Nu är det inte regeringen som har mest problem heller utan alliansen. Deras svagaste länk just i denna mätningen är KD i andra mätningar FP. SD har också en period av uteslutningsärenden vilket försvagar deras möjligheter att på kort sikt öka i opinionen än vad de gjort.

SD har sett till något år tillbaka gjort den största ökningen av alla. Det känns utan att säga för mycket att solidariteten med migrationspolitiken inte känns riktigt hundra i väljarkåren även om den är det i de slutna partileden.

Inga kommentarer: