< div id=”header ”>< / div>

fredag 17 april 2015

Med Miljöpartiet mot ättestupan !


Läser Birger Schlaugs blogg om hur MP förvandlades från ett idéparti 2002 till maktparti där kulmen nåtts idag som idag är. Själv låg jag i träda mellan 1998-2006 och la mig inte i MP:s politik tyckte mest det var snömos på den tiden.

När nu maktpartiet ihop med S lägger en kompletteringsbudget är det omgivet av en massa turer innan man nått dit. Jag ser budgeten i första hand som en "återställarbudget" att rätta till det värsta efter alliansens år med stöd av SD.

Det finns inte särskilt mycket i grön omställning snarare att få igång tillväxten i ekonomin. Alla de krav MP hade före 2002 finns inte en tanke på att lägga fram. Inte ens de krav som kongressen ställde förra året minns någon allting är glömt. Nu gäller det att regera Sverige med passivt stöd från V och Alliansen ihop med sossarna som gäller.

Jag ser regeringen som en expeditionsministär. En massa byråkrater där det inte skymtar mycket grönt snarare mittengrått. MP gick till val själva det gjorde även S. Båda partierna får kämpa ihop sig för att hitta kompromisser.

På lokal nivå sitter jag, och MP ihop med alliansen lokalt. Varför det? Varför inget #DÖ här likagärna? Jo då hade både S och MP tvingats släppa fram en ren alliansbudget så enkelt är det. MP hade varit kvar i under S-täcket med lika taskigt som platser som innan och underordnat sig alliansen i ren opposition.

Varför är jag emot #DÖ? Det innebär nämligen ren kapitulation för alla är livrädda för SD. Tänk er ett radikalare MP som ställde gröna krav på samma sätt som SD ställer om migrationspolitiken? Nej det går inte säger man för "miljö" är INGEN stor fråga det är ju migrationspolitiken därför får SD så mycket fler anhängare.

Ja vad gör MP. Breddar sig och påstår att grönt och miljö finns i alla frågor. Radikaliseringen uteblir och partiet smälter in som ett tjänstemannaparti snällt och lydigt oavsett om det är vänster eller höger.

Frågan är ska jag vara kvar i det lydiga parti som existerar för att man är så jävla rädda för SD så man måste gömma sig bland "blockpartierna" ?

Jag utesluter inte att jag så småningom hoppar av för jag har fel ålder, fel sexuell läggning, fel kön, fel utbildning iaf året när jag avslutade nån kurs, för lång erfarenhet och bor antagligen på fel ort också för att vara gångbar. Ja det återstår att se men MP idag är låååångt ifrån det parti jag var med om att grunda en gång. Jag har antagligen fel åsikter också det är nog det värsta.

Inga kommentarer: