< div id=”header ”>< / div>

onsdag 18 mars 2015

När staten betalar slutar Varbergs kommun att tänka !


Den akuta bostsdsbristen drabbar unga, studenter och nyanlända hårt. Igår gav Varbergs kommun besked att de fixar det här och skriver avtal med Migrationsverket. Staten betalar!

Jag tycker det vore önskvärt att hela denna satsning gjordes på kv Åkaren i Varberg. Det bedrivs för övrigt ett HVB-hem 200 meter bort på Hantverksgränd i centralt läge. Perfekt samordningsfunktion.

Varför gör man inte det? Nej man vill inte. Man vill ha ett sjaskigt boende från 1948 en stadens skamvrå med kreti och pleti kallat utrednings och akutboende där det ligger. Inget nytänkande !

Det är mycket roligare att bygga bostadsmoduler ute i Träslöv än att en gång för alla ordna upp i "Varbergs Christiania" och modernisera nischa in sig på nya grupper ensamkommande och nyanlända.

Som det ser ut nu är det under all kritik på Åkaren: grusigt på innergården, cyklar i kaos, äckligt på uteplatsen. Det är SAMMA serviceförvaltning som ska ordna upp för de boende ute i Träslöv i bostadsmoduler. Frågan är om det blir ett "hållbart boende". Staten betalar !

1 kommentar:

jeanette sa...

Men vad sjutton, är kommunen verkligen så trångsynta....?
Bättre att städa upp i stan så de nyanlända blir bättre intrigerade, inte ute i Träslöv i baracker.
Fattar inte varför de inte tänker längre än så här..