< div id=”header ”>< / div>

tisdag 2 december 2014

Kampen går vidare i Varberg nu tillsammans med Alliansen bara inte de där SD fanns !

Det är nu det politiska landskapet ska inrutas och MP är mittidet.Ja det står rätt mitt-i-det. Frågan är om man påverkar något eller bara försöker hitta sin plats vilse i pannkakan.

Jag känner en viss ovana att det är 1991 vi hade samma läge lokalt att vara med i en MP+Alliansen och det är NU vi ska påverka. Ja opposition är nu testat sedan 1998 och det var inget vidare kanske bra ändå när alliansen började lyssna och ta in gröna synpunkter men annars var det pyrt med platser och inflytande.

Men det är NU vi ska påverka komma in överallt och ta ansvar. För vad då frågar jag mig. För att ett parti ska kunna utvecklas måste det finnas gröna referenspunkter inte sånt som alliansen ändå kör igenom för nu jävlar har MP kapat fyra mandat från dem ifrån sin ABSOLUTA majoritet.

Ja vad händer? Jag tror bara tror än så länge att det blir så här. Gröna ledamöter blir så mäkta imponerade att bara få vara med och sitta innne i värmen att det slutas leverera politik.

Varför tror jag så? För att leverera måste man kunna visa det på något sätt. Jag gjorde det som kf-ledamot levererade motioner, interpellationer och sprang jojo i talarstolen.

Vad händer nu? Jo jag tror fortfarande tror att nu använder man nätet slutar gå på förmöten och går på sina direkta möten istället, sitter still och på sina sammanträden och tycker det är så fint att få vara med därinne i värmen och tycka det är skönt.

Det gröna projektet idag är tjänstemannaprojekt det är inte politisk leverans. De bästa ideskisserna och programmen jag sett i min egna kommun har inte producerats av politiker. De har komponerat det i samstämmighet, konsesus, enighet och politikerna i alla läger är djupt imponerade.

Folk slutar gå på möten som sagt, man blir ju informerad på nätet. MP har blivit ett "varumärke" som alla andra ingen diskussionsklubb längre. Nu tillhör man Alliansen+ eller vad det nu ska kallas. Snart är man bara alliansen för alla kommer att vara plus.

Det är bara ett fel som stör. SD den där stora stygga vargen som ställer till det eller elaka Måns i Pelle Svanslös. Kan vi inte få bort dom? I miljöpartiets gulliga framtid här i Varberg sitter vi på arvoderade möten och känner oss gröna. Plakatpolitik sånt sysslar inte vi med hur ska vi annars ha tid med alla lobbyisterna då?

Inga kommentarer: