< div id=”header ”>< / div>

fredag 3 oktober 2014

Regering med ett ingångsvärde som kommer att bedriva status quo-politik!

Lyssnade en halvtimme på RAKT PÅ där Grön Ungdoms Magda Rasmusson språkrör konfronterade fd språkröret Birger Schlaug ang Miljöpartiets framtid i en regering.

Jag konstaterar att Birger använt Meningslösa Partiet som tänkbart namn på förkortningen MP. Ska jag gå längre än Birger vill jag kalla Grön Ungdom för Populistisk Ungdom. Användbara i skolvalen där valdeltagandet är mindre än i vanliga val och ofta beroende vad partierna skickar för debattörer till debatten som ligger till grund för skolvalet.

Grön Ungdom var bra pådrivare att lyfta feminismen på senaste kongressen men i riksdagsvalet inget lyft för F! och väljarna i det partiet ligger snarare hos rött än grönt.

Grön Ungdom har utmärkt sig att de är INTE som andra ungdomsförbund för de står för det partiet står för. Frågan är nu när SSU och Grön Ungdom gemensamt ska matcha två blivande regeringspartier vem av dem som mest kommer att stå bakom regeringen.

Jag ställer mig helt bakom Birger Schlaug beträffande kritiken mot MP:s framfart att glömt tillväxtfrågan, konsumtionssamhället,inga garantier finns vad gäller nånting i en svag regering där det förhandlas internt mellan S och MP, sedan med V och därefter med allianspartierna.

Det överordnade målet är att sitta med i en regering som före valet inte presenterat ett regeringsprogram så väljarna vet vad de röstat på. Är det samma frågor jag röstat på MP att kompromissa bort som en annan miljöpartist vill nej nej inte kompromissa om eller vad?

Ja kompromissa bort för det som händer är att S och MP nu har synkroniserat samma ståndpunkter på sina hemsidor. Ju längre dessa partier sitter i regering desto otydligare riskerar MP att bli i regeringen.

Det är iof sig bra att testa och börja ta ansvar en kritik som inte minst centern sagt sig ta och som till slut fått ge upp som alliansens gröna röst då det parlamentariska läget inte räckte till. MP kommer att hamna i ett dilemma att de riskerar sjunka under 4%-spärren när det blir snålfart.

I ett inledningsskede kanske ett lyft för nu ville man först och främst ha bort alliansen efter åtta år och in med något nytt. Men efter en tid kommer alla att märka att det inte är en rödgrön regering. Det kommer att bli en regering som i stort sett kommer att administrera en borgerlig politik kanske något mer åt vänster för V ska ju ha något för att stödja den.

Inga kommentarer: