< div id=”header ”>< / div>

onsdag 17 september 2014

S och MP söker majoriteter hos alliansen i Varberg!

Maktspel i Varberg och vad händer? I skrivande stund har jag fått veta att jag fortfarande är kvar i kommunfullmäktige baserat på det gamla valresultatet och har ETT möte kvar i kommunfullmäktige som ordinarie ledamot. På kf-mötet (16/9) passade jag på att lämna två motioner och en interpellation i tron att det var mitt sista kommunfullmäktigemöte som ordinarie ledamot. Bättre att föregå än förgås.

Miljöpartiet i Varberg gjorde sitt bästa valresultat någonsin och röstetalen har succesivt ökat sedan 2002. Bra jobbat alla som medverkat till detta.Jag blev inte ordinarie denna gång (valperioden 2010-2014) innan den 8 oktober 2013. Men flyttades ner på listan som nr 6 på nuvarande lista som gäller framöver och får lita på kryss om jag ska behålla en ordinarie plats i kf 2014-2018.

Jag sitter INTE med i miljöpartiets förhandlingsdelegation men kan säga vara min egen sådan om jag blir inkryssad. Jag försvann från mötet när en sådan utsågs. Men kanske kan användas som support då jag ingår i miljöpartiets valberedning lokalt så där ska jag ragga fram namn till det som uppnås i förhandlingarna.

Jag har utgått från att miljöpartiet ingår i ett rödgrönt samarbete sedan 2006. När jag ser att inget händer är det där det ska förhandlas. Om nu partierna har oförändrade mandat bör saken vara given. Nu har dock både S och MP:s núvarande gruppledare och ettor på de nya listorna sagt sig söka majoriteter i Varberg och då säger jag LYCKA TILL så får vi se vad det blir utav det!

Inga kommentarer: