< div id=”header ”>< / div>

onsdag 16 juli 2014

Miljöpartiet i Varberg behöver både bli starkare på landsbygden OCH i staden !

Miljöpartiet upp till granskning nu när Varbergsposten valsatsar. Frågor ställs om vad MP uträttat under valperioden trots att andra haft majoriteten. Varför hade MP Varberg sämre resultat i kommunvalet än i riksdagsvalet? Om att öka trycket i skolfrågan där det saknas för övrigt representation lokalt i barn- och utbildningsnämnden. Hjärtefrågan för den intervjuade att vi skapar marina reservat.

Ja vad partiet har uträttat borde synas enkelt på MP:s hemsida eller fb-grupp om man jobbar på det och inte inväntar med att bli intervjuad. Jag tycker det är viktigt med transparenta hemsidor där man dels kan kommentera och dels gå in med inlägg som ger något. Denna typen av "granskning" blir lätt välkommen tillbaka nu har vi varit på landet är det något som hänt i stan? Fragmentarisk och intetsägande. Här finns för övrigt hemsidan dit man kan söka information.

Ja varför har MP sämre resultat i kommunvalet än i riksdagsvalet? Det tycker inte jag vi bör ha. Men det handlar om ambitioner att ta på sig maktroller. Vill man INTE sitta i majoriteten och vill man inte ta på sig ordförandeposter så fasen får vi sämre resultat än centerpartiet som har tre starka ordförandeposter. Det är därför centern blir starka lokalt. Man VILL något och man tackar inte nej till att ta ANSVAR i MAKTPOSITION. Dags för det nu Miljöpartiet i Varberg eller?

Jag vet inte vad läsarna får för intryck av artikeln mer än att centern traditionellt varit starkare och MP behöver bli starkare på landsbygden. Jag menar tvärtom att vi behöver bli starkare i staden och kommer att arbeta för det i valet. Men det finns egentligen ingen motsättning i detta då våra röster räknas samman valdagen och landsbygden har en stark etta i Stefan Edlund som besitter den platsen.

Inga kommentarer: