< div id=”header ”>< / div>

måndag 5 maj 2014

Svårt att hålla fokus på vilka frågor som gäller var under supervalåret!

Val nu i värmen?
Utan att gå in i den rumphuggna partiledardebatten (sändes 4 maj i SVT2) med HERRAR och en dam så finns det en fråga ingen gav svar på. Gustav Fridolin antydde om vårt ryska beroende av olja, gas och uran men de andra verkade mera bekymrade över antalet vapen i omlopp som kallas försvar. 

Då kommer frågan hur nära egentligen S och MP står varandra. Det gäller att hålla vänstern kort och hitta öppningar som splittrar alliansen. Möjligtvis kan det innebära mer fastlåsningar i vänstersamarbete lokalt än man tänkt sig.

Ända upp till EU-nivå finns det starka vindar som går åt S+MP:s håll med F! som feministiskt draglok. Det är inte lätt för vare sig valarbetare,lokalpolitiker och framför allt väljare att hänga med i turer där all politik blandas samman. Entydigt är ändå att vissa partier har det svårt i opinionsläget just nu.

Det finns också ett varningstecken att valdeltagandet i EU-valet kan ställa till det. Vissa partier brukar gynnas medan andra missgynnas. En stor fördel är att MP kastade av sig urträdet förra gången det begav sig och ser fördelarna av att miljö,klimat och energi nu tillhör favoritfrågorna för väljarna.

Sociala medier tillhör nu ett måste även om inte alla kandidater fattat det.Makthavare.se har sammanställt toppkandidaterna och vi kan göra mer än att vänta in dem i tv-rutan för att få svar på vad de är för några, hur aktiva de är mer än att åka runt och charma publiken. Jag börjar först nu få ett hum om partierna frågan är om väljarna har det?

Inga kommentarer: