< div id=”header ”>< / div>

tisdag 27 maj 2014

SCB:s trend lutar åt vänster och att moderaterna tappar!

Åter till vardagen igen. Medan Sverige blivit grönare och Europa brunare kastar SCB in en ny undersökning inför valet i höst. Inte en siffra rätt utifrån EU-valet utan här gäller det att tolka trenden i opinionen inte nivån på partierna.

Alliansen lever för närvarande sitt eget liv och inte minst M dragloket tycks ha bekymmer. Sett till längre tid tappar M till MP som inte tilllhör riksalliansen och inte har mycket blivit av gröna moderaterna som utlovats. Istället har de för att göra det bekvämt för sig satt MP ut på nån ytterkant vilket kan ge rejält bakslag till hösten.

Jag har visserligen själv varnat för detta att ge M rätt och vill ha in MP in i en mer grön socialliberal mittenposition. Inte minst för att jag bor i det stabilaste borgerligaste fäste som finns i landet: Halland. Där ingår MP i en femklöver i regionen och är också med och styr i Halmstad. Själv befinner jag mig i Varberg ett mandat ifrån "Halmstadläget".

Trenden visar också att övriga tar röster och just nu är det F! som har medvind men de är ett ovisst kort. Likadant Piratpartiet som ställer upp i höstens val som saknar bas ute i landet i parlamentariska församlingar. Nu kan inte detta partiet leva på två EU-mandat i Bryssel/Strasbourg längre.

Om S går framåt och spiller över till V tycker jag det bara är bra. M har fört en väldig konstig politik som enfrågeparti där allting handlar om jobbskatteavdrag för att köpa sina väljare. Det gick inte i EP-valet där andra frågor är viktigare. Sedan ryktas det om att M vill höja skatten i Region Halland....för andra gången. M i Halland ett skattehöjarparti alltså. Ger med ena handen och tar med den andra.

Inga kommentarer: