< div id=”header ”>< / div>

måndag 7 april 2014

Ständigt kristänkande och domedagsprofetior som dominerar nyhetsflöden bidrar till uppgivenhet och egoism!!

Läser en insändare tio hot mot jorden och alliansens tyngd vad gäller skolan. Men nu ska ju en ny regering lösa detta efter höstens val.Klimatkrisen och skolkrisen bara vi får valet överstökat? För självklart tar väljarna sitt miljöansvar och självklart ser väljarna brister i skolan?

En sak har jag lärt.Underskatta inte väljarna och gör dem inte dummare än vad de är. Många ser politiker som sin egen lilla kategori som är samma skrot och korn av käbbelmakare allihop och pinkar in sina revir.

Hittade denna utmärkta debattartikel i DN från julen 2012 Bara detta är bra skrivet:
Det finns mycket att ta tag i. På politikområde efter politikområde är bristerna i dag uppenbara: investeringar i infrastruktur gynnar i alltför liten utsträckning miljövänliga transporter, lagstiftningen om skog och landskap gynnar i alltför liten utsträckning biologisk mångfald, skattesänkningar gynnar i alltför liten grad miljöförbättrande investeringar och i alltför hög grad miljöförstörande konsumtion."

Vad gäller skolan finns det idag inga självklara val att utbildningen leder till rätt arbete som man själv önskar. Förr tog man över efter föräldrar i jordbruk,yrken och företag till stor del.Idag ska alla ges möjlighet till egna karriärer i en orolig globaliserad värld där man kan hamna i stort sett var som helst.Jordbruks-och industrisamhället är utfasade i traditionell mening nya strukturer byggs upp.

Läs denna utmärkta ledare i DN av Susanne Birgersson här."
"Politiker tänker max fyra år framåt i tiden, forskare ser inte längre än till nästa artikel eller forskningsanslag, vi journalister närstuderar sprickorna i dagens välfärdssystem. Medan klimatfrågan och de konflikter som avlöser varandra tar allt fokus i internationella samtalsforum"

Anna Dahlbergs artikel i Expressen säger en hel del om läget.Exempelvis om arbetslöshetens problembarn "
• Arbetslösheten. Bilden av den svenska arbetslösheten blir alltmer entydig: Det är så kallade utsatta grupper som har svårt att hävda sig på arbetsmarknaden - lågutbildade, utomeuropeiskt födda, funktionshindrade och äldre.

Det finns
 två svar på en sådan utmaning. Antingen lyfter man de lågproduktiva med hjälp av utbildning eller så sänker man lönerna. Det rimliga vore att försöka med en mix av bägge, eftersom alla inte kommer att vilja eller klara ett kompetenslyft"

Slutsats:Var och en är sig själv närmast i sin nisch och har fullt upp i myrstacken. Få ser till helheter, ansvar delas upp i karriärstegar och mallar läggs ut som sedan ska revideras där det som inte fungerar ska rättas till med nya målsättningar.

Idag ser vi inte på samma nyhetervid given tidpunkt,inte ens lyssnar på samma radio- eller tv-program utan de som är intresserade twittrar i sina egna hejaklackar och uppdämda föreställningsvärldar för att hålla liv i frågorna. Många blir passiva och uppgivna om de inte känner delaktighet att det berör just dem.

Inga kommentarer: