< div id=”header ”>< / div>

onsdag 9 april 2014

Samma historia som förra gången MP Varberg bara lite mer rött i samarbetet?

Detta är ett fullkomligt realistiskt resultat i Varberg:

V 3+ 1 mandat , S 22+2 mandat,MP 4 oförändrat = 29

SD=2

M 18 oförändrat, C 6 -1 mandat,FP 4 oförändrat, KD 2 oförändrat = 30

Lek med tanken att de röda partierna gör en framgång och att Alliansen tappar sin absoluta majoritet och att SPI åker ur kan det bli så här. Fullt realistiskt byggt på egna antaganden vad gäller partiernas styrkepositioner och hur det ser ut i min kommun med två valkretsar.

Vad händer med miljöpartiet? Eftersom jag står som nr 6 åker jag ur fullmäktige och placeras på läktaren får i fortsättningen blogga därifrån.In kommer tre nya okända men vid rodret sitter Stefan Edlund. Eftersom han bara känner till förhandlingar med Jana Nilsson (S) vill han göra upp om platser så snabbt som möjligt helst igår. V vill ha ett vänsterlyft och tillsammans i vänsterkoalitionen fixas detta.MP tycker läget är underbart bara det fixas fort som fan innan Pierre Ringborg förstör alltihop.

Alternativ 2: Alliansen bjuder in Pierre Ringborg som lyckats kryssa sig in och får en presumtiv vågmästarroll. Han kan utjämna för de rödgröna så att det blir dött lopp (SD står utanför blocken) eller välja att gå ihop med alliansen.och garantera absoluta majoriteten.För han har sagt att SD ska inte komma här och få styra då går han hellre i avtal med alliansen om han måste. Rödgröna är skitförbannade på honom men han får ju aldrig någon nämndplats so what? .Det fick han inte förra perioden det var rödgrönt samarbete. S skyller på MP som säger aldrig i fråga vi har gamla som inte vill lämna sina nämndplatser och nya ska slussas in. Väljarna ger svaret 14 september!

1 kommentar:

Unknown sa...

Fast om alliansen har 30 mandat blir de ju största block även utan dig? SD fäller sällan alliansförslag så i praktiken blir det ju 30+2 mandat mot rödgröna 29.