< div id=”header ”>< / div>

söndag 27 april 2014

Nyansera invandrardebatten och integrera flyktingar i villor och bostadsrätter också!

När flyktingdebatten diskuteras är det utifrån SVERIGE eller utifrån KOMMUNER inte utifrån hur det bos i Sverige eller i kommunerna. Det är väldigt väldigt lätt för dem som köpt sig fria i villor och i bostadsrätter att tycka vi kan ta emot fler flyktingar MEN glömmer ofta de som redan bor i överbelastade områden där många finns. Där också problemen uppstår.
Om vi nu utgår från att vi i Sverige ska ha en generös och välvillig inställning till både arbetskraftsinvandring,migration och flyktingmottagande. Samt att kommunerna ska klara av att uppfylla de avtal som sedan skrivs med Migrationsverket både vad gäller flyktingkvot och ensamkommande flyktingbarn vill jag härmed markera avståndet till SD som vill ha "nolltolerans" mot detta.

Hittade en mycket intressant artikel  som tar upp hur vi integrerar och inte segregerar människor i det bostadsbestånd som råder. Jag ser ett relativt nybyggt bostadsrättsområde här jämte där jag bor som köpt sig fria från skrikande barn alltså inga barnfamiljer, invandrare alltså mångkulturen och ungdomar ja tänk vad det festas ibland. Är det egentligen inte DÄR de flesta SD bor? Nej skulle tro att de är av modernt moderatsnitt med inslag av gråsossar.

Tror SD har sitt främsta missnöje i avfolkande glesbygd,mindre orter och i miljonprogramsområden. Där invandrare är lätta att placera där det redan är problematiskt och valfriheten att välja ofta blir ett negativt val eller geografisk flykt om man vill förändra sin situation. Därmed uppstår missnöje och en mycket märklig debatt som mest uppstår från folk från ovan som inte har direkt  beröring med dem det gäller om de inte tjänar på det själva i någon form..

Läs följande citat ur artikeln jag länkat:

Det är orättvist att sätta nyanlända flyktingar i hyresområden där förhållandena redan är ansträngda med utanförskap och arbetslöshet. Det anser en tjänsteman som vill att kommunen tvångsinlöser småhus och bostadsrätter för flyktingarnas behov.
Det är i ett färskt ett brev adresserat till kommunstyrelsen som socialsekreterare Anders Wilhelmsson, på utbildnings- och arbetsmarknadsenhetens avdelning för ekonomiskt bistånd, skriver att Halmstads kommun bör expropriera bostäder på småhus- och bostadsmarknaden för att försörja flyktingmottagandet med bostäder. Syftet är att rättvisare fördela användandet och utnyttjandet av bostäder som annars mest drabbar hyresrätter.
–Jag har tänkt länge på hur fel det är att ständigt sätta de här människorna i miljonprogramsområden med hög arbetslöshet och utanförskap samtidigt som folk i innerstaden och i många villaområden lever helt segregerat i en värld av vit arbetande medelklass, säger Anders Wilhelmsson."

Inga kommentarer: