< div id=”header ”>< / div>

onsdag 2 april 2014

Dags för Marit Paulsen att ta ut sin pension!

Lyssnade på Marit Paulsen i Nordegren & Epstein i P1. Jo vi ska köpa svenskt kött, samtidigt exportera bygga välstånd och få in skattepengar.Det där med ekologiskt var det inte så noga med.I korta drag vad tanten står för.

Västkustfilé heter ett företag som finns i min kommun.Ja fisken är väl inte garanterad svensk men svenskförpackad. Den låg tidigare i anslutning till fiskeläget i BUA men har nu fått läge i anslutning till transportvägar och industriområde i Varberg. Allting medflyttning och uppbyggnad möjliggjordes av EU-bidrag. Marknaden är Europa.

Rörlighet gillar Marit. Handel gillar Marit och antagligen också att vi ska kunna välja i butikerna och med god kvalitétsmärkning. Men tillbaka till det här med fiskförpackningsföretaget som får bidrag för sin uppbyggnad. I stan finns numera också ett antal romer som inte lever på bidrag. De lever på tiggeri rörlighet var det ja. Rumänien (och Bulgarien)exporterar sin fattigdom till andra länder. Vi exporterar våra varor till andra länder och ska tjäna pengar på det och få skatteinkomster. Men skulle inte dessa romer lika gärna kunna jobba i en förpackningsindustri liknande Västkustfilé som att sitta och tigga på gatorna? Ja i sitt "hemland" eller nån annanstans?

En del av de skatterna betalas i form av bidrag till EU som går till socialfonden som ska lösa problemen i de länder som inte hänger med. Frågan blir då hur Marit ska lösa flyktingströmmar och fattigdomsproblem i Europa med sin rörlighet. EU har haft mål att lösa fattigdomsproblem tidigare och vi skulle dra ner på jordbrukssubventionerna men det har inte hänt mycket sedan Marit verkat. Tomma tunnor skramlar mest och det är väl dags för tanten att få pension nu?

Inga kommentarer: