< div id=”header ”>< / div>

onsdag 5 mars 2014

Ska Sverige gå med i Nato får vi nog göra oss av med det ryska oljeberoendet!

När jag bloggat om vår beroende av Ryssland har handlat om olja. Det är visserligen ömsesidigt de vill handla med oss och EU. Men skulle vi gnälla om vi ställde krav på att minska andelen.Jo partierna bygger till stor del sina löften och genomförande av det de vill att vi har trygghet och tillgång till olja.

Ekonomin en annan faktor så har både Ryssland och Ukraina om det inte fungerar.Putin har ju varit väldigt noga med att blodspillan ska undvikas men machon i att visa vapenmakt har han visat. Resten är psykologi,muskler och test på hur egentligen lama Sverige, EU och FN är när det verkligen gäller.

Försvarsfrågan är en skitsak i sammanhanget. Det handlar om att utöva markeringar från stormakten, resten handlar om tillgångar där marknaden traktar efter olja och gas och då får man inte bråka för mycket. Sen att det är korrupt och inte enligt vårt västerländska sätt i parlamenenten är en annan sak. Vi är allihop européer och som sådana olika men men väldigt lika dåliga när vi sätter den sidan till.

Inga kommentarer: