< div id=”header ”>< / div>

onsdag 19 mars 2014

Oförklarlig fiskdöd förbryllar i Varberg alla skyller på varandra!

Media har uppmärksammat ännu en fiskdöd i anslutning till Natura2000-området Getterön i Varberg. Alla skyller på varandra och media ringer upp miljöpartiet var står vi? Pikant fråga då det finns representation i nämnden och miljöförvaltningen inväntar polisutredningar som läggs ner och sen då?.

Vivab som har hand om dagvattenledningar tar prover,miljöförvaltningen tar säkert prover också.Men var ligger ansvaret uppenbarligen ett miljöbrott?Vad gör jag som politiker i det parti som förknippas med miljö?

Självklart kan jag hänvisa till miljönämndens ordförande även om vederbörande är KD men i egenskap av det är allas vår ordförande.I annat fall får ju nämndens ledamöter reagera om de hunnit göra det. Media vill ha snabba svar.Underlag får tas in och nämnden har väl ett arbetsutskott där oppositionen i form av S är representerat som kan snabbinkallas?

Frågan är också mellan revirtänkande instanser, partier med mer insyn och andra med mindre insyn och där miljöfrågor blivit en av många frågor om det inte borde vara tvärtom. Miljöfrågan borde stå överst i prioritet och inte behandlas likt något som handlar om skräp utefter kusten eller vägar.Men så är inte fallet idag tyvärr.

Inga kommentarer: