< div id=”header ”>< / div>

fredag 28 februari 2014

Tyck till OM Varberg - gärna fråga partierna och kandidater vad de anser om medborgarförslag!

Nej gränsen att släppa in medborgarförslag i Varberg föll inte 42 ledamöter på läppen i Varbergs kommunfullmäktige på sammanträdet 25februari. Gärna tycka till och belasta tjänstemännen med byråkrati men inte till en fullvärdig behandling politiskt. Då får man göra det genom de politiskt valda och jag är väl då "Ringborgcensuren" bland de valda. Stav- och syftningsfel.

Hur gå vidare? Självklart finns det väl något parti och ett antal NYA kandidater som anammar att t.ex. Borås har en fräck modell att utgå ifrån eller något annat. Delaktighet och hållbarhet sägs vara tyngdpunkten i "#KreativaVarberg" och nu när det är val i höst så får ju väljarna på allvar chansen att tycka till vilka partier de vill ha in och även chansen att KRYSSA ledamöter.

Så tag chansen då att veta var DITT parti står gällande medborgarförslag. Ja facit finns från kommunfullmäktigesammanträdet 25/2 2014 . Fråga gärna enskilda kandidater i de partier som har en annan uppfattning än sin egen majoritet om de är beredd att "obstruera" eller om de är alibin för mainstream-uppfattningen i partiet.

Inga kommentarer: