< div id=”header ”>< / div>

lördag 8 februari 2014

Skit i regeringsdiskussioner och OS invänta resultaten - under tiden är vi regnbågar!

Rödgrönt samarbete? Läser Maria Wetterstrands synpunkter på detta och hon borde veta som storpendlat till ett grannland Finland där De Gröna sitter i regeringen vilka förutsättningar vi kan applicera hit. En regering kommer alltid att finnas men vilken regering och vilka ska ingå?

Det måste först bildas en bas och i dagsläget är det S och Alliansen som utgör regeringsalternativen. MP har ALDRIG suttit i regering men är det parti som bör ha närmast att få komma in i en regering. Jag har suttit lokalt med olika majoriteter under 90-talet från alliansen till rödgrönt under sju år. Det är inte lättare där.

Om det finns vissa förutsättningar för en riksdagsgrupp så finns det också andra förutsättningar lokalt. Här är några. Har MP kandidater att ta sig an minister- ordförandeposter? Har MP ambitionen att stå bakom ett gemensamt program som täcker under mandatperioden.Ja det går inte att köra med det parti eller lokala partiprogrammet utan gemensamt åtagande i majoritet?

Det som gäller är att ingenting är klart innan vi vet valresultatet. Men vi bör inte vare sig försvåra eller bereda vägen för speciella partier OM vi vill att MP ska ingå någonstans. Under ett s.k. supervalår är det dessutom extra förvirrat. Den vanlige väljaren riskerar att bli trött på politiken, kandidater bränner ut sig innan ens valrörelsen börjat och olika människor i partierna drar åt olika håll.

Det är klart att det är lätt för Maria Wetterstrand att dra upp strategier som fd språkrör och mig som suttit i lokal vågmästarposition. Men ÄR miljöpartiet regeringsdugliga? Är inte så säker på det. Däremot vet jag att S är det om de får köra över alla de andra i position som största parti. För övrigt grattis till Goggles kupp att sätta färg på vinter-OS. Något som för övrigt inte sänds i svensk television och då behöver vi inte bry oss.

Inga kommentarer: