< div id=”header ”>< / div>

tisdag 11 februari 2014

Roligt att ungdomarna tror på GRÖNT i EP-valet!

Så var det lite mer statistik från Novus-undersökningen där MP och V var"valvinnare" i EU-valet. Bland ungdomar är MP STÖRSTA PARTI bland ungdomar mellan 18 -29 år med 24,5% och lägg då till Piratpartiets 4,5% som ingår i den gröna gruppen i EP så är det markant.

EU-valet är inte längre ett "gubbval" för avladankade parlamentariker utan i högsta grad något där ungdomar "proteströstar" på partier ja vänster eller grönt alternativt pirat. Ganska uppfriskande faktiskt. Nu finns det rapporter från Grekland där SYRIZA ett vänsterparti sannolikt blir största parti i EP-valet där. Det socialdemokratiska Pasok som varit med och regerat sönder sig saknar förtroende.

Ha ha jo det finns högerkrafter som förväntas göra bra val också men som sagt det finns motkraft och det tycker jag är roligt. Sedan finns det de gamla vanliga partierna som är så tråkiga att jag aldrig skulle röstat på dem. Hellre något ungdomligt friskt vågat. Sen att jag tror på EU är en annan sak det är väl till deras parlament det är val till i maj?

Inga kommentarer: