< div id=”header ”>< / div>

måndag 17 februari 2014

Interpellation ställd till Servicenämndens ordförande angående prioritering av underhåll gällande kommunala fastigheter

Interpellation ställd till Servicenämndens ordförande angående prioritering av underhåll gällande kommunala fastigheter

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Enligt uppgifter har kostnader för den byggnad kallad “Flickskolan” Östra Långgatan 18 stigit avsevärt vad gäller restaureringen. Självklart är detta behövligt att ändamålsenliga lokaler behöver upprustning men frågan är också vad som gör att budget inte kan hållas beträffande
fastigheten?

Samtidigt har serviceförvaltningen ett ansvar för att hålla en fastighet i kvarteret Åkaren Södergatan-Östra Vallgatan-Södra Vallgatan i gott skick. Tvärtemot förvaltningsbyggnaden “Flickskolan” läggs bara sporadiska resurser och akutinsatser in då och då där när det gäller underhållsarbeten.

I huvudsak hyrs dessa utrymmen ut till socialförvaltningen för vissa ändamål och nödboenden.Det saknas helt en plan för hur man tänkt sig fastigheten underhållsmässigt framöver. Vissa utrymmen utnyttjas heller inte optimalt utan plomberas för vettig användning
därtill.

Jag ställer därför följande frågor till Serviceförvaltningens ordförande :

Varför överskrider kostnaderna så kraftigt vad gäller de arbeten som utförs vad gäller upprustningen i förhållande till budget när det gäller gamla “Flickskolans” upprustning?

Varför hålles underhållet nere vad gäller fastigheten på kv Åkaren till en miniminivå trots att det finns både verksamheter och boenden som aktivt håller till där?

Finns det någon plan vad gäller fastigheten på kv Åkaren gällande en ordentlig upprustning?



Varberg 16/2

Pierre Ringborg

kommunfullmäktigeledamot (MP) /frågeställare

Inga kommentarer: